Tuumasta toimeen

Osaatko sanoa, mitä mahtavat olla Kosmos, Eko.fi ja Viridis? Monille vihreää keskustelua pidempään seuranneille nämä termit saattavat soittaa kelloja. Kyse on tietenkin Vihreän Sivistysliiton julkaisemista lehdistä, joilla on yli kaksikymmenvuotinen historia.

Ja nyt, yli vuosikymmenen tauon jälkeen, kirjoitamme ylpeänä tälle tarinalle uuden luvun nimeltään Vihreä Tuuma.

Vihreä Tuuma on ajatuksia herättävä ja moniääninen verkkolehti. Lehti elää ajassa ja pureutuu ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin teemoihin. Emme kaunistele käsillä olevia haasteita, vaan puhumme niistä oikeilla nimillä, mutta samalla tarjoamme myös uusia päänavauksia, ehdotuksia – ratkaisuja.

Nyt ilmestyvä ensimmäinen numero on muhkea 13 jutun paketti, joka käsittelee vihreää taloutta. Euroopan talous on melkoisessa turbulenssissa, ja on ilmiselvää, että uudistusta tarvitaan. Riittävätkö markkinamekanismit tähän vai kaivataanko perusteellisempaa talousjärjestelmän remonttia? Tähän ottavat kantaa Jaakko Stenhäll & Heikki Sairanen sekäTimo Järvensivu. Keskieurooppalaisen näkemyksen budjettikurikeskusteluun antaa Green European Journal -lehden päätoimittaja Benoit Lechat.

Vihreä Tuuma sisältää erilaisia palstoja ja näkökulmia maailmaan. Lehden edeltäjien sisältämiä herkkupaloja julkaistaan Arkiston kätköistä -palstalla, ensimmäisenä on vuorossa Olli Tammilehdon Miksi talouden pitäisi kasvaa -kirjoitus vuodelta 1990. Vastapainona painaville teksteille Kuukauden kuva ottaa kantaa, inspiroi ja rauhoittaa visuaalisin keinoin. Puheenvuoro-palstalla ensi sijalla on kirjoittajan oma ääni.

Tuuman teemanumerot ilmestyvät vuodenajoittain, mutta uutta sisältöä julkaistaan kuukausittain. Näin ollen kannattaa ottaa pieni tuumaustauko ja piipahtaa verkkolehden sivuilla tasaisin väliajoin.

Samalla kannattaa myös huomata, että Visio on mennyt Twitteriin! Eli jatkossa tavoitat facebookin lisäksi myös tämän kanavan kautta, löydät meidät nimellä Visio.

Antoisia lukuhetkiä,
päätoimittajanne Antti Möller

Antti Möller on viestintäasiantuntija ja vihreä varavaltuutettu Helsingistä. Hän toimi ajatuspaja Vision koordinaattorina ja Vihreän Tuuman päätoimittajana vuodesta 2012 tammikuuhun 2014. Möller on valmistunut Helsingin yliopiston historian laitokselta ja toimii myös freelancer-toimittajana.